На 20.03.2018г. Евро Алианс беше награден с престижни награди в две категории - най-успешен инфраструктурен проект и най-успешен интернационален инфраструктурен проект от 2007-2017 година.

Наградата в първата категория бе връчена за успешното планиране и изграждане на най-сложният участък от Метродиаметър 2 - МС 8 II.  Този критичен за реализацията лот на втора линия на софийското метрото се състоеше от изграждането на метростанция по подземен/тунелен способ (новоавстрийски тунелен метод/НАТМ) и създаване на подземни нива с цел съхраняването на откритите археологическите находки на строителната площадка. В България такъв проект до тогава не беше реализиран и единствените, които имаха опита и възможностите за това бяха Евро Алианс Тунели. За повече информация ВИЖ ТУК.

Втората награда беше връчена за изграждането на Тунел Предаяне в Сърбия, лот 3 от изграждането на международният път Е 75 (Паневропейски Коридор 10). Заради изключително тежките геоложки условия тунелът бе едно от двете най-трудни съоръжения  и въпреки това бе първият завършен лот от цялата отсечка. За повече информация ВИЖ ТУК.

Гордеем се с оказаната ни чест и пожелаваме на нашите колеги успех и късмет в бъдещето!