С официална церемония, която се проведе на 9 декември 2016 г., Евро Алианс отпразнува своята 25 годишнина. На събитието в Capital Fort, гр. София, присъстваха над 150 официални лица, дългогодишни партньори и служители на дружеството от България и от чуждестранните клонове.

Гостите бяха приветствани от изпълнителния директор на Евро Алианс Крум Трашлиев, който благодари на всички за гласуваното доверие и поздрави служителите на компанията. „Обръщам се към Вас с чувство за отговорност, признание и благодарност, защото именно „доверието в нас“ е ключът към дългосрочния ни успех като компания“. Той призова своите колеги да не спират да надграждат постигнатото до момента. „Уверен съм, че и през следващите години ще бъдем лидер в сектора, пример за инженеринг с добавена стойност и социално отговорна компания. В основата на нашата философия е да развиваме бизнеса си по устойчив и прозрачен начин, да спазваме етичните норми и да подхождаме с отговорност не само към нашата собствена корпоративна култура, но към околната среда и обществото“, допълни той.

***
Евро Алианс е създадена през 1991 г. Същата година дружеството започва работа по първите си обекти в България и Германия. Следва консолидиране на тунелната, геотехническата и металообработващата дейност. В следващите няколко години компанията навлиза последователно на испанския, гръцкия, сръбския и финландския пазар. Междувременно в България Евро Алианс участва в разширението на първия и изграждането на втория лъч от софийското метро. През 2013 г. дружеството достига капацитет за работа до 10 обекта едновременно. През 2014 г. Евро Алианс стана първата българска компания, изградила успешно 100 000 метра тунели на територията на Европа. Към днешна дата те вече са 128 000 метра, а в портфолиото на Евро Алианс има над 415 успешно изпълнени тунелни и геотехнически обекта.