„Евро Алианс Кънстракшън“ АД беше отличена в националния конкурс „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“ за 2015 г. Компанията получи високия приз в категория „Средни предприятия“ - за фирми до 250 заети лица, в която се състезаваха над 50 компании от цялата страна.
Конкурсът е съвместна инициатива на фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ и Главната инспекция по труда. Основната цел на организаторите е чрез поощряване и популяризиране на добрите практики в тази област българските работодатели да бъдат стимулирани да влагат повече усилия и средства в опазване здравето и живота на своите работници.
„Приемаме тази наградата като заслужена оценка за усилията ни да осигурим максимално безопасни и здравословни условия на труд на своите служители“, сподели веднага след официалната церемония Любомир Стоянов, ръководител отдел „Здравословни и безопасни условия на труд“. „Тя е резултат от работата на целия екип – служители, инженерен състав, оперативен и висш мениджмънт, а това я прави още по-ценна“, допълни той.
На събитието присъстваха представители на висши държавни институции, родни неправителствени организации и международни гости от световно признати институции в областта на безопасността и здравето при работа.