Експерти от Евро Алианс взеха участие в международната конференция за развитие и иновации в геотехническото и тунелното строителство „Гео Проекти 2014“ в София. На този професионален форум те размениха мнения и опит с колеги от цяла Европа.

Тъй като Евро Алианс предлага широка гама от продукти и решения в тунелното строителство, геотехническото строителство, изграждането на пристанища, крайбрежни защитни дейности и противосвлачищни дейности, тази конференция бе подходящо място за изява на компанията. Всички обсъдени теми, проекти и новости бяха от голям интерес за специалистите от Евро Алианс. Винаги е много вдъхновяващо да общуваш и разменяш професионален опит и подходи с експерти от различни държави.

В близо двадесетте презентации участниците в конференцията събраха впечатления за актуални проекти, продукти и технологии не само в Европа. Евро Алианс взе участие с две интересни презентации. Първо бе представен проекта U12 в Щутгарт, Германия със своите 1500 метра новоизграден тунел по Новоавстрийски Тунелен Метод /НАТМ/ в сложна градска обстановка. Втората презентация представи изграждането на рибарско пристанище в Сарафово, Бургас.  И двата проекта бяха предизвикателства, където нашите специалисти демонстрираха и доказаха техния опит. Да се представят тези успешни проекти на международна конференция, бе не само удоволствие, но и гордост.