Икона на Св. Иван Рилски, пазител на подземните строители и миньорите беше положена днес, 7 декември 2016 г., на портала на новоизграждащия се тунел, свързващ метростанцията на Малък градски театър „Зад канала“ със станцията на бул. „Владимир Вазов“.
На обекта беше извършено тържествено освещаване от отец Ангел в присъствието на изпълнителните директори на дружеството, представители на "Метрополитен" ЕАД, строителния надзор от ДЗЗД „ИМИ“, съставено от "Метроконсулт БГ", "Инфрапроект консулт" ЕООД, "Инфрам" АД, "Инфрам" ЕООД и други официални лица.

„Изключително съм развълнуван, че тази прекрасна традиция се повтаря вече 25 години на всички 128 километра тунели, които дружеството е изградило“, сподели председателят на Съвета на директорите на Евро Алианс дипл. инж. арх. Валентин Трашлиев по време на официалната церемония.

Метро тунелът се изгражда по Нов австрийски тунелен метод, като неговата дължина е 175 метра, а сечението му е 64 м2.
Възложител на настоящия проект е "Метрополитен" ЕАД, а негов изпълнител е обединение "Метростроителство", съставено от "Евро Алианс Тунели" АД, "Трейс Груп Холд" АД и "Инжпроект" ООД.