Проектът „Рибарско пристанище "Сарафово", град Бургас“ взе специалната награда в тазгодишното издание на Infrastructure Bulgaria Awards. Той беше отличен от 30-членното жури на конкурса в категорията „Транспортна пристанищна инфраструктура“. Изпълнител на обекта е консорциум Стройинжект – БКС, с участието на „Евро Алианс Геотехника“ АД, а проектант е консорциум "Урбанико" с ръководители арх. Александър Симеонов и арх. Борислав Богданов.
Инициативата се провежда за първи път и е под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на  регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите и се провежда със съдействието на браншовите и професионални организации в сектора.
„Тази награда е едно заслужено признание за всички мои колеги и партньори, които изградиха пристанище „Сарафово“ като едно съвременно и красиво морско съоръжение, с което допринесохме за повишаването на  качеството на обитаване в региона“, сподели Председателят на Борда на директорите на Евро Алианс Валентин Трашлиев в рамките на церемонията по награждаването.
Площта на защитената акватория е общо 47 889 кв. м., а площта на съоръжението е 27 096 кв. м. То включва обслужваща сграда с покрито тържище за продажба на улова с 20 броя маси - рибна борса. То е с капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.