Новини

Дата

11.05.2016

Вицепремиерът и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович посети тунел „Предеяне“

Вицепремиерът и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович направи официална визита на строителните работи на тунел „Предеяне“. На събитието присъстваха още директорът на Коридори Сърбия ДОО Дмитър Джурович, ръководителят на представителството на Западните Балкани на Европейската Инвестиционна Банка Андреас Бейкос, както и представители на местните сръбски власти. Главен изпълнител на обекта е българската компания „Евро Алианс Тунели“ АД.
Посещението е част от обиколката на министър Михайлович по повод продължаващото строителството на пътния участък Царичина Долина - Владичин Хан и тунел Предеяне, чийто официален пробив се състоя в края на м. април 2016 г.
 „Изграждането на Коридор 10, за което се говори от 30 години, е истински успех за всички нас. Това е най-важният инфраструктурен проект в Сърбия и сега виждаме, че неговият край приближава“, заяви Михайлович.
„Без мостове и тунели не е възможно изграждането на магистрала“, допълни директорът на Коридори Сърбия ДОО Дмитър Джурович. По неговите думи за строителството на тунел „Предеяне“ се използва най-съвременната техника, а до пробива на тунел „Манайле“ остават едва около 180 метра. „Благодарни сме за това успешно партньорство на Евро Алианс“, каза в заключение той.
„Обектите преминаха през много тежка геология, но въпреки многобройните предизвикателства, пред които бяха изправени нашите специалисти, изграждането на съоръженията върви в срок. Пробивът на тунел „Предеяне“ е поредното доказателство, че няма сложни обекти, има професионални решения. Благодаря на екипа за добрия подход“, заяви председателят на Съвета на Директорите на Евро Алианс дипл. инж. арх. Валентин Трашлиев.
 

Всички новини

Още новини